• Print
close

Wat is app-hosting?

Bron: https://pixabay.com/nl/app-winkel-iphone-winkel-apps-1174440/

Wanneer je een app hebt laten ontwikkelen dan is het nodig om deze draaiende te houden. Naast het onderhouden van een app heb je hierbij ook vaak te maken met app hosting. De hosting van een app is nodig voor de opslag van gegevens die in een app gebruikt kunnen worden. Echter is het niet zo dat je altijd app hosting nodig hebt. Wanneer jouw app op zichzelf staat en geen actuele gegevens en gebruikersaccount bevat is een hosting niet altijd nodig. Echter zullen de meest apps gebruik maken van een API en/of een CMS. Hiervoor is een server nodig om de data in op te kunnen slaan.

Wat zijn de hostingskosten?

De kosten voor het hosten van een app zijn van verschillende factoren afhankelijk. Zo zijn de kosten voor een Windows-server over het algemeen hoger dan bij een Linux-server. Daarnaast zijn de hostingskosten afhankelijk van de opslagruimte en het dataverkeer. Deze zijn op hun beurt weer inherent aan de functionaliteiten binnen de app zoals app analytics, pushberichten, en content. De kosten voor de hosting kunnen uiteenlopen van € 100,- tot meer dan € 5.000,- per jaar.

Wat voor soort hosting heeft mijn app nodig?

Wanneer je te maken hebt met hosting kun je vaak kiezen tussen verschillende pakketten en soorten servers. In de regel kan er onderscheid worden gemaakt tussen shared hosting en dedicated hosting. Bij shared hosting staat de data van jouw app op een gedeelde server met andere gebruikers.

 

Wanneer een andere gebruiker veel rekenkracht nodig heeft kan dit invloed hebben op de prestaties van jouw app. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van dedicated hosting. Een variant hiervan is een VPS (virtual private service). Hierbij heb je een eigen server die je helemaal naar wens kunt inrichten. Voor de meeste apps is een VPS het meest geschikt om de performance van de app te kunnen waarborgen.

Meer weten?

Wil je meer weten over app hosting? Of heb je advies nodig met betrekking tot het hosten van een app? Bekijk de website van app ontwikkelaar Coffee IT. Hier vind je meer informatie over het laten maken van een app en de kosten die hierbij komen kijken.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page